Nurmijärvi-lehti 4/2024

Rock, rauha ja (lähi)ruoka

Juhlavuoden kekkerit 4.6. Monikon edustalla

Nurmijärvi-kekkerit järjestetään 4. kesäkuuta Klaukkalan Monikon edustalla
Winhatorilla. Ilmaistapahtuma on yksi juhlavuoden päätapahtumia ja tarkoitettu kaikenikäisille. Luvassa on livemusiikkia, kulttuuria sekä lähiruokaa.
Tuleva kesäkausi avataan unohtumattomasti – landestelulla!

Nurmijärvi-kekkerit!
Tervetuloa keskiviikkona 4.6. viettämään kesäistä juhlaa Klaukkalan Mo-
nikon Winhatorille. Kekkerit polkaistaan käyntiin klo 16, jolloin portit avataan tapahtuma-alueelle. Portit sulkeutuvat klo 22. Illan tarkempi aikataulu
ja ohjelma kerrotaan keväämmällä.

”Luvassa on kuitenkin paljon kivaa humua. Alkuillasta lapsille järjestetään konsertti ja jaetaan ilmapalloja. Aikuisempaan makuun lavalle nousee illan hämytessä yksi Suomi-rockin kiistattomimmista kuninkaista”, juhlavuoden koordinaattori Meebu Lahdenpää vinkkaa.

Nurmijärvi-biisikisan voittaja esittää voittokappaleensa ja Nurmijärven
Tanssiopistolta tulevat opettamaan Nurmijärvi Tanssin.

Lähiruoka – paikallisuuden voima
Tapahtuman ytimessä on Nurmijärven lähiruokatuottajien esiinmarssi. Monikon edustalla on ravintola-alue, josta on ostettavissa nurmijärveläisiä makuja pitkien pöytien ääressä.

Landekset – kesän maistuvin juttu
Ruokatoimittaja Kati Pohjanmaa on kehittämässä tapahtumaan uusia reseptejä paikallisista raaka-aineista yhteistyössä lähiruoan tuottajien kanssa. Mukana tapahtumassa ovat muun muassa Ketolan strutsifarmi, Vaihian kaalitila, Airikkalan luomulammastila, Grönbackan
panimo, Krannin viljatila, Kukkahuone Linnea sekä Ylisjoen maitotila.

Kesätapahtumassa yhdistyvät moderni lähestymistapa kunnan ruokaperinteisiin ja yhteisöllisyyteen.

”Kehitimme ajatuksen landeksista, Nurmijärven tapaksista, pienistä makupaloista, jotka tuovat esiin paikallisten tuottajien ruokatuotannon parhaat puolet. Ajatuksena on, että asiakkaat voivat maistaa useita erilaisia makuja, kuten strutsinlihaa tai luomulammasta, kaaliherkkuja
ja paikallisesta viljasta valmistettua makeaa pikkupurtavaa,” Pohjanmaa kertoo.

Tapahtuman houkutuksina toimivat paitsi maukas ruoka, myös mahdollisuus astua lähilandelle kaikilla aisteilla, nauttia tunnelmasta ja miljööstä, erinomaisesta livemusiikista, hyvästä palvelusta – ja läsnäolosta, koko perheen voimin.

”Tällä tapahtumalla saamme myös luotua tulevaisuuden ruokaperinteitä, teemme siis konkreettisesti historiaa”, Sirpa Granholm Ketolan Strutsitilalta sanoo.

Nurmijärven tiloilla satojen vuosien perinteet
Anna Saarnisto Vaihian kaalitilalta painottaa, kuinka tärkeää on vaalia paikallista identiteettiä ja ylpeyttä ruokaperinteissä: ”Meidän kaalimme ovat kasvaneet Nurmijärvellä sukupolvien ajan. Haluamme tarjota puhtaita, ravitsevia ja maukkaita tuotteita suoraan kaalipellolta kuluttajille.”

”Lähiruoka on meille sekä puhtautta että ekologisuutta – mutta myös turvallisuutta,” Granholm kuvailee.
Hän muistuttaa, että omavaraisuus ja paikallisuus takaavat ruokahuollon silloinkin, jos ympärillä tapahtuu jotain odottamatonta.

”Tässä tapahtumassa jokainen kohtaaminen ja annos kertovat tarinaa Nurmijärven rikkaasta ruokaperinteestä ja myös sen tulevaisuudesta,” yrittäjät summaavat.

Paikallisuus kohtaa matkailijat
Tapahtuma on tarkoitettu nurmijärveläisille, mutta houkuttelee kuntaan myös matkailijoita tutustumaan alueen tarjontaan ja tunnelmaan.

”Ruoka on elämys, joka tuo ihmiset yhteen. Haluamme tehdä Nurmijärvestä kohteen, jonne tullaan herkuttelemaan ja kokemaan paikallista elämänmenoa kauempaakin,” Pohjanmaa kiteyttää. ”Nurmijärven sijainti on vahva kilpailuetu. Kunta sijaitsee lähellä Helsinki-Vantaan lentokenttää, joten tännehän voi piipahtaa vaikka pidemmillä välilaskulla”, hän sanoo.

Tervetuloa kekkereihin!
Nyt kravatti löysälle, kukkamekko päälle ja pingotus piironginlaatikkoon – tule ihmeessä mukaan juhlimaan! Nurmijärvi-kekkerit nostavat ilon, kulttuurin sekä paikalliset maut esille.

Merkkaa 4.6. kalenteriisi! Tule, näe, koe ja maista nurmijärveläiset kekkerit!

Anna Saarnisto, Kati Pohjanmaa ja Sirpa Granholm juhlatunnelmissa.