Rajamäen Hiivan kollektiivi sijaitsee historiallisessa hiivatehtaassa Rajamäen sydämessä. Vanhan tehtaan seinät kätkevät sisäänsä uusien ideoiden ja luovuuden maailman; tehtaan uumenissa syntyy niin kotimaista pyykkietikkaa, käsinvärjättyjä villalankoja, ainutlaatuisia panimotuotteita ja luonnonkosmetiikkaa kuin taidettakin.
Luonnonkosmetiikasta kansainvälisesti tunnustettuihin artisaanioluisiin
Hiivan yhteisössä jokaisella yrityksellä on oma erityinen osaamisalueensa. Tiiliseinien sisällä sijaitsee Via-sisustuksen kivijalkaliike, sekä suomalaista lankaa myyvä ja käsityötapahtumia järjestävä Jalovilla. Kuvataiteilijat Petra Innanen ja Ilse Lindqvist muotoilevat lasia ja keramiikkaa rakennuksessa sijaitsevissa ateljeetiloissaan. Hiivan ylimmän kerroksen Do Good Brew
-panimo myy artesaanioluita Michelin-tähden ravintoloihin ulkomaillekin. Kehystämö Villa Rurik sijaitsee Hiivan kellarissa; liikkeestä löytyy kehystyspalveluiden lisäksi myös taidetarvikkeita ja paikallisten koruntekijöiden tuotteita. Catteco-luonnonkosmetiikkayritys tuoksuu Hiivan ensimmäisessä kerroksessa.
Yhteisön voimalla
Rajamäen Hiiva järjestää myös erilaisia tapahtumia ja työpajoja. Yhteistyö ja yhteisöllisyys ovatkin yrittäjäporukan toiminnan ytimessä. Kollektiivi järjestää avointen ovien päivä mm. Rajamäen Kyläpäivien aikaan, jolloin yrityksiin pääsee tutustumaan kaikilla aisteillaan, ostosten teon ohella.
Samassa Hiivatehtaan kiinteistössä sijaitsee myös Tehdas- ja alkoholimuseo Rajamäen Ryyppi, joka tarjoaa kiehtovan katsauksen alueen historiallisiin juuriin. Tämä yhteys menneeseen antaa Hiivatehtaalle aivan erityisen viehätyksensä, yrittäjäyhteisön katsoessa rohkeasti tulevaisuuteen.
Rajamäen Hiiva
Patruunantie 17, Rajamäki
Do Good Brew on ainoa panimo Suomessa, joka keskittyy pelkästään fine-diningiin ja ruoan ja juoman paritukseen. Panimon yrittäjäveljekset Jorma Tikkanen ja Ilpo Koskinen uskovat vahvasti luontoarvoihin ja hyvän tekemiseen ja näitä arvoja he haluavat painottaa myös panimotoiminnassa sekä viestinnässä.