Matkailu

Rajamäen Hiiva – Uniikki yrittäjäkollektiivi historiallisessa miljöössä

Rajamäen Hiivan kollektiivi sijaitsee historiallisessa hiivatehtaassa Raja­mäen sydämessä. Vanhan tehtaan sei­nät kätkevät sisäänsä uusien ideoiden ja luovuuden maailman; tehtaan uu­menissa syntyy niin kotimaista pyyk­kietikkaa, käsinvärjättyjä villalankoja, ainutlaatuisia panimotuotteita ja luon­nonkosmetiikkaa kuin taidettakin.

Luonnonkosmetiikasta kansainvälises­ti tunnustettuihin artisaanioluisiin

Hiivan yhteisössä jokaisella yrityksel­lä on oma erityinen osaamisalueensa. Tiiliseinien sisällä sijaitsee Via-sisus­tuksen kivijalkaliike, sekä suomalais­ta lankaa myyvä ja käsityötapahtumia järjestävä Jalovilla. Kuvataiteilijat Pet­ra Innanen ja Ilse Lindqvist muotoile­vat lasia ja keramiikkaa rakennukses­sa sijaitsevissa ateljeetiloissaan. Hiivan ylimmän kerroksen Do Good Brew

-panimo myy artesaanioluita Miche­lin-tähden ravintoloihin ulkomaillekin. Kehystämö Villa Rurik sijaitsee Hiivan kellarissa; liikkeestä löytyy kehystys­palveluiden lisäksi myös taidetarvik­keita ja paikallisten koruntekijöiden tuotteita. Catteco-luonnonkosmetiik­kayritys tuoksuu Hiivan ensimmäisessä kerroksessa.

Yhteisön voimalla

Rajamäen Hiiva järjestää myös erilai­sia tapahtumia ja työpajoja. Yhteistyö ja yhteisöllisyys ovatkin yrittäjäporu­kan toiminnan ytimessä. Kollektii­vi järjestää avointen ovien päivä mm. Rajamäen Kyläpäivien aikaan, jolloin yrityksiin pääsee tutustumaan kaikilla aisteillaan, ostosten teon ohella.

Samassa Hiivatehtaan kiinteistössä si­jaitsee myös Tehdas- ja alkoholimuseo Rajamäen Ryyppi, joka tarjoaa kieh­tovan katsauksen alueen historiallisiin juuriin. Tämä yhteys menneeseen an­taa Hiivatehtaalle aivan erityisen vie­hätyksensä, yrittäjäyhteisön katsoessa rohkeasti tulevaisuuteen.

Rajamäen Hiiva
Patruunantie 17, Rajamäki

Do Good Brew on ainoa panimo Suomessa, joka keskittyy pelkästään fine-diningiin ja ruoan ja juoman paritukseen. Panimon yrittäjäveljekset Jorma Tikkanen ja Ilpo Koskinen uskovat vahvasti luontoarvoihin ja hyvän tekemiseen ja näitä arvoja he haluavat painottaa myös panimotoiminnassa sekä viestinnässä.