Asuminen, Kaavoitus, Kiinteistöt, Kunnallistekniikka, Maankäyttö, Näin Nurmijärvi rakentuu blogi, Rekrytointi, Tontit
Näin Nurmijärvi rakentuu -blogi: Tullaan tutuksi – ilmiöntekijänä maankäyttöpäällikkö
Kunnan maankäyttöpäällikkö Hannu Kujala jää virallisesti eläkkeelle tällä viikolla. Kujala on ollut Nurmijärven kunnan palveluksessa yli 38 vuotta. Kujala kertoo työssään olleen antoisinta sen, kun on saanut olla useammassa tehtävässä. Hyvä työyhteisö ja mukavat työkaverit ovat myös vaikuttaneet työssä viihtymiseen.
Hannu Kujalan tilalle on valittu Tarja Kariniemi, joka aloitti työt kunnassa 7.8. Tutustutaanpa uuteen maankäyttöpäällikköömme, työnkuvaan ja ajatuksiin Nurmijärven kunnasta…
Kuka olet, ja mistä tulet?
Olen Itä-Suomesta kotoisin, nykyisin asun Tuusulassa. Työskentelin Mikkelissä silloisessa Ympäristökeskuksessa, ja toteutin siellä esimerkiksi suojeluohjelmia, minkä takia olin paljon tekemisissä maanomistajien kanssa. Mikkelistä siirryin töihin Järvenpään kaupungille vuonna 2004. Olin Järvenpäässä ensin maankäyttöinsinöörin virassa, ja sitten tonttipäällikkönä. Ja sieltä sitten tänne Nurmijärvelle.
Mikä sai sinut hakemaan Nurmijärven kunnalle töihin?
Olin ollut pitkään, 19 vuotta, Järvenpään kaupungilla töissä. Mielessä oli kytenyt pitkään ajatus, että työympäristön vaihdos voisi tehdä ihan hyvää. Sitten osui silmiin keväällä tämä Nurmijärven työpaikka. Työmatka ei olisi pitkä, ja maankäyttöpäällikön tehtäväkuva näytti houkuttelevalta. Tehtävässä voisin keskittyä selkeästi omaan osaamisalueeseeni: maanhankintaan, myyntiin ja vuokraukseen, eikä tarvitsisi huseerata mukana joka paikassa.
Ajattelin, että tämä voisi kyllä olla se minun työpaikkani, ja niin onneksi onkin.
Mitkä asiat kuuluvat sinun vastuullesi? Ketä kuuluu tiimiisi?
Vastuualueeni on kunnan maapolitiikan hoitaminen, ja päätehtävinäni ovat maanhankinta, tonttien myynti ja vuokraus, kiinteistöjen myynti, kunnan maaomaisuuden hoito ja maahan liittyvät sopimusneuvottelut.
Minut on otettu hyvin vastaan niin koko organisaatiossa kuin omassa maankäytön tiimissäni. Perehdytys on ollut tehokasta, ja olen päässyt taloon sekä tehtävääni hyvin sisälle. Tiimiini kuuluu kolme maankäyttöinsinööriä ja maankäyttövalmistelija.
Millainen vaikutelma sinulle on syntynyt Nurmijärven kunnasta?
Nurmijärvi on näyttäytynyt pikkuhiljaa minulle koko kauneudessaan, kaunista maaseutua ja historiaa. Täällä on paljon päällystettyjä, mutkittelevia teitä kauniissa maisemissa, joka tällaista pyöräilyä harrastavaa ilahduttaa kovasti.
Nurmijärven vahvuutena näen hyvän sijainnin lisäksi, että pinta-alaa kunnassa on paljon, kunnan raja ei tule heti vastaan. Tulevaisuuden asemakaavoitusta varten riittävän maareservin turvaamiseksi lähivuosien maanhankintaa tullaan keskittämään lähinnä kirkonkylässä Heinoja III alueelle ja Klaukkalassa ohitustien lähialueille sekä Mäyränkallion ja Jokimetsän alueelle. Toki aktiivista maanhankintaa on pienimuotoisempana käynnissä ympäri taajamia.
Maaseutumainen ja kaunis ympäristö sekä väljä asuminen houkuttavat. Veikkaan, että ne ovat asioita, joita tullaan arvostamaan tulevaisuudessa entistä enemmän. Tontteja onkin tulossa myyntiin tänä ja ensi vuonna joka taajamasta: Rajamäen Kylänpäästä, Kirkonkylältä Heinojasta sekä Rantapuistosta ja Klaukkalasta Vanha-Klaukan alueelta.
Maankäytön kehittämisessä, näin tuorein silmin katsottuna, ovat oleellisia kylien elinvoimaisuuden ylläpitäminen, Rajamäen idyllin sekä Kirkonkylän keskustan kehittäminen. Klaukkala tulee kehittymään varmasti osittain omalla painollaan, mutta sen laajenemista tulisi tarkastella ja kehittää myös kokonaisuutena. Taajamia tulisi kehittää huomioiden niiden erilaisuus, arvot ja ominaispiirteet.
Terveisesi kuntalaisille
Nurmijärvi on kehittyvä ja elinvoimainen kunta. Toivon sujuvaa ja rakentavaa vuorovaikutusta kunnassa maata omistavien tahojen kanssa.
Tarja Kariniemi, maankäyttöpäällikkö