Näin Nurmijärvi rakentuu
Millaisia mietteitä kirjaston käyttäjillä on pääkirjaston peruskorjauksesta?
Me kirjastolaiset kysyimme asiakkailtamme kommentteja ja mielipiteitä alkavasta pääkirjaston peruskorjauksesta. Millaisia mietteitä pääkirjaston sulkeutuminen ja väliaikaisen kirjaston avaaminen herätti asiakkaissamme? Entä mitä asiakkaat odottivat uusitulta kirjastolta?
Äidinkielenopettaja aikoo käyttää myös väliaikaiskirjastoa aktiivisesti
Keski-ikäinen äidinkielenopettaja näkee pääkirjaston peruskorjauksen tärkeänä ja hienona asiana. Hän on aktiivinen kirjastonkäyttäjä ja tulee varmasti käymään väliaikaisessa kirjastossa ahkerasti, myös oppilaidensa kanssa. Tavallisesti kirjavinkkaukset luokille pidetään kirjastossa, mutta peruskorjauksen aikana kirjastonhoitaja lähtee vinkkikirjarepun kanssa koululle kertomaan kirjoista.
Opettaja odottaa innolla peruskorjattua kirjastoa, ja on jo huomannut, että sinne on tulossa muun muassa nuorille oma tila. Hänen mielestään havainnekuvissa peruskorjattu kirjasto näyttää raikkaalta ja valoisalta.
Aktiivinen eläkeläinen arvostaa kirjaston tarjonnan monipuolisuutta
Aktiivinen eläkeläinen on hyvillään, että kirjasto on kehittynyt monipuoliseksi kulttuurin tarjoajaksi. Hän osallistuu aktiivisesti kirjaston tapahtumiin ja käyttää muutenkin paljon kirjastoa. Eläkeläinen pitää ajatuksesta, että väliaikainen kirjasto sijaitsee ihan kirjaston lähellä ja hän saa noutaa kirjansa sieltä. Lukupiirien mahdollinen jatkuminen mietityttää. Peruskorjauksen aikana hän uskoo seuraavansa aktiivisesti Klaukkalan ja Rajamäen kirjastojen tulevia tapahtumia, ja aikoo myös osallistua niissä pidettäviin kiinnostaviin esityksiin.
Aktiivinen eläkeläinen korostaa kuitenkin arvostavansa lähipalveluja. Hän odottaa mielenkiinnolla, mitä uudistunut kirjasto tuo tullessaan.
Perheen toiveissa rauhallisia lukunurkkauksia, kirjastokahvila ja teemapäiviä lapsille
Kolmas haastateltavamme oli perhe, jossa on useampi kouluikäinen lapsi. Perheen molemmat vanhemmat käyttävät aktiivisesti kirjastoa, ja perheen lapset viettivät ennen koronarajoituksia usein aikaa kirjastossa odotellessaan bussia. Perhe aikoo pääkirjaston sulkuaikana käyttää Rajamäen ja Klaukkalan kirjastojen palveluita, mutta uskoo, että spontaanit piipahtamiset kirjastossa vähenevät. Haluamiaan kirjoja perhe on oppinut varaamaan etukäteen noudettavaksi kirjastoon.
Perheen lapsia mietityttää, tuleeko saneerattuun kirjastoon uusia juttuja ja palveluita lapsille ja nuorille. Perhe toivoo, että peruskorjatusta kirjastosta löytyisi lukunurkkauksia sekä rauhallisia pöytä- ja sohvaryhmiä ja että siellä järjestettäisiin erilaisia tapahtumia ja teemapäiviä lapsille ja aikuisille. Myös viihtyisä ympäristö laajoine kirjavalikoimineen ja kirjastokahviloineen olisi tämän perheen mieleen.
Meistä kirjastolaisista oli mukava kuulla asiakkaiden mietteitä pääkirjaston peruskorjauksesta. Asiakkaat selkeästi luottavat saavansa tarvitsemansa kirjastopalvelut myös pääkirjaston peruskorjauksen aikana, mikä on hienoa, koska siihen olemme myös me pyrkineet. Uusitun kirjaston avaamista henkilökunta odottaa yhtä innokkaasti kuin asiakkaatkin – odotukset ovat meillä kaikilla korkealla.
Bloggaajana
Kirjastolaiset
Blogi-kirjoituksia rakentamisesta, maankäytöstä, kaduista, virkistys- ja liikunta-alueista, ympäristöasioista, asumisesta ja liikenteestä. Blogin kirjoittajina kunnan työntekijät ja sidosryhmien edustajat.