Kunnanjohtajalta
Kunnanjohtajan blogi 16.2.2024 – Nurmijärven varhaiskasvatus murtaa myyttejä
Saavatko varhaiskasvatuksen työntekijät tukea työhönsä? Tarjoaako Nurmijärven kunta kehittymismahdollisuuksia? Entä millainen työilmapiiri Nurmijärvellä oikeasti on?
Duunitori on haastatellut Nurmijärven varhaiskasvatuksen ammattilaisia, jotka kertovat, miten asiat todellisuudessa ovat. Haastatteluvideot löytyvät täältä.
Nurmijärven tapa tehdä asioita koostuu erilaisista arkea tukevista elementeistä, kuten hyvistä yhteisistä rakenteista työyhteisössä. Tästä esimerkkinä viikoittaiset tiimikokoukset ja pedagogiset palaverit. Meillä organisaatio pidetään matalana ja laadukkaaseen johtamiseen panostetaan. Jokaisella on mahdollisuus vaikuttaa omaan työhön ja työympäristöön. Tasa-arvo, koulutusmyönteisyys ja halu onnistua yhdessä joka päivä ovat tapamme toimia.
Miltä kuulostaa?
Etsimme parhaillaan Nurmijärvelle varhaiskasvatuksen opettajia, erityisopettajia, sosionomeja, lastenhoitajia sekä varhaiskasvatuksen lastenhoitajia.
Nurmijärvellä me haluamme tarjota lapselle aina hyvän varhaiskasvatuspäivän. Tässä auttavat osaavat tiimit ja varhaiskasvatussuunnitelmiin nojautuva toiminta. Arjessa onnistumista tukevat konsultoivat erityisopettajat ja varhaiserityiskasvatuksen lastenhoitajat, S2 opettajat, varhaiskasvatuksen digiagentit, päiväkodeissa työskentelevät varhaiskasvatuksen toimitilahuoltajat ja toimipaikkakohtaiset ryhmättömät lastenhoitajat.
Nurmijärvellä tehdään paremman arjen ilmiötä.
Sijaitsemme lähellä pääkaupunkiseutua, mutta omassa rauhassamme. Edullisemmat asumiskustannukset ja luonnon läheisyys ovat saaneet monet perheet muuttamaan kuntaamme, jossa arjen hyvä yhteistyö ja -henki ulottuu asukkaista päättäjiin. Meitä on 44 000 asukasta ja noin 550 ammattilaisen voimin tarjoamme varhaiskasvatusta noin 2450 lapselle kunnallisissa ja yksityisissä varhaiskasvatusyksiköissä.
Tule sinäkin ilmiöntekijäksi!
Outi
Kirjoittaja on Nurmijärven kunnanjohtaja Outi Mäkelä