Näin Nurmijärvi rakentuu
Kesän sato talteen – lähiruokaa parhaimmillaan
Ilmastoasiat ovat edelleen tärkeitä, ja esimerkiksi ruoka tuottaa kotitalouksien kasvihuonekaasupäästöistä noin 19 %. Voimme vähentää päästöjä omilla valinnoillamme, esimerkiksi kasvattamalla omassa puutarhassa erilaisia kasviksia, juureksia ja hedelmiä tai keräten luonnosta marjoja ja sieniä. Itse kasvatetut yrtit ja vihannekset ovat lähiruokaa parhaimmillaan. Terveellistä ja ympäristöystävällistä! Kuljetuksen kustannukset ja päästöt ovat minimissä. Nauti tuoreeltaan tai säilö maut talven varalle.
Nyt pääset kurkistamaan, millainen sato minun puutarhassani kasvoikaan!
Huhtikuussa vielä odottelin taimieni kanssa maan sulamista.
Kesäkuussa kukkivat pensasmustikka puutarhassa ja puolukka lähimetsässä, mielestäni sato vaikutti oikein lupaavalta.
Kesäkuussa puutarhavadelman sato-odotukset olivat jo korkealla. Ja niinhän siinä kävi – vadelma ei pettänyt tänäkään vuonna!
Heinäkuun mittaan nämä kirsikat kypsyivät punaisiksi ja kirpeiksi. Sato säilöttiin tuulisena iltana uunissa kuivattamalla. Miksi tuulisena? No, silloin oli sähkön hinta alhaalla !
Apua, luumu villiintyi tuottamaan satoa oikein kunnolla!
Persiljaa, basilikaa ja sitruunaverbenaa – nautin salaatissa, käytän marinadissa tai kuivatan yrtit talven iloksi energiapihisti huoneenlämmössä.
Ihana elokuu! Tuoreet ja maukkaat salaattiainekset suoraan pöytään – ympäristöystävällisesti.
Bloggaajana
Aino Angervuori, alueisännöitsijä
Blogi-kirjoituksia rakentamisesta, maankäytöstä, kaduista, virkistys- ja liikunta-alueista, ympäristöasioista, asumisesta ja liikenteestä. Blogin kirjoittajina kunnan työntekijät ja sidosryhmien edustajat.